Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

|

Svenska
English
Hovdala Slott

Hovdala slott

Projekt Boketorp

Hovdala slott genomför tillsammans med HIBABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och i samverkan med Regionmuséet Kristianstad Landsantikvarien i Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster renovering och restaurering av Boketorp.


Boketorp är en mindre fastighet i nära anslutning till Hovdala slott och en av få kvarvarande fastigheter i den numera försvunna hantverksbyn Broslätt, som tidigare låg ett stenkast från slottet. Därmed utgör Boketorp en betydelsebärande del i kulturmiljön kring Hovdala slott.

Mangårdsbyggnaden, den sk ”gula villan”, renoveras och restaureras i sen 1800-talsstil medan ladan rivits och ska återuppbyggas i samma mått och stil som den tidigare byggnaden.


Byggnaderna kommer att användas till den natur- och kulturpedagogiska verksamheten vid slottet, för undervisning och möten, samt som service- och mötesplats för vandrare och föreningar som ofta nyttjar Hovdalaområdet. Lokalerna kommer att vara bokningsbara.


Projektet finansieras av Hovdala slott, HIBAB, EU (genom Landsbygdsprogrammet)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Länsstyrelsen Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Allt arbete på byggnaderna kontrolleras av en antikvarisk expert från Regionmuséet Kristianstad.


Arbetet förväntas vara klart i november 2020.


Följ arbetet med Boketorp via vår byggnadsvårdsblogg som kommer framöver!


Har du frågor kring projektet är du välkommen att kontakta:

Jens Olsson

0709-717912


Therese Almqvist

0709-717234

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Hovdala slott

281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-183 70


Fler kontaktuppgifter

Epost:

Hitta hit

Hovdala slott
Pl 6223
281 92 Hässleholm

Karta »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun