Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Vandring

I Hässleholm finns flera natursköna och lättillgängliga strövområden med väl markerade vandringsleder och promenadstigar i ett varierat landskap. Utmed lederna hittar du intressanta besöksmål och annorlunda upplevelser.

Ledstatus

Välkommen att ta dig ut till våra fina strövområden och promenadstråk runtom i Hässleholms kommun! Det finns några saker vi ber dig ta hänsyn till när du planerar din vandring:


Delar av Finjasjöleden under vatten

På grund av det höga vattenståndet i våra marker är Alsumpspången och Slingra Dig invid Finjasjöns norra delar översvämmade och därmed inte framkomliga. Finjasjöledens övriga sträckor är mjuka och leriga, så välj gärna vandringsleder en bit ifrån sjöar, bäckar och andra vattendrag.

Karta över området som är avstängt samt mer information Länk till annan webbplats.

(uppdaterat 11 januari 2023)

 

Flotten över Helgeå tas ur bruk den 7 november

Vieåleden är tillgänglig fram till och med söndag den 6 november. Därefter plockas flotten upp för vinterförvaring och leden blir tillgänglig i sin helhet igen våren 2023.

(uppdaterat 7 november)


Ta med egen ved!

Det kommer dessvärre inte att läggas ut mer ved vid lägerplatserna denna säsongen på grund av vedstölder. Ta med egen ved om du ska göra upp eld och laga mat på din utflykt!

(uppdaterat 13 september)


Otjänligt vatten i Horsaskog längs Skåneleden

Längs Skåneleden Kust-Kust i Horsaskog, på etapp 9 mellan Verum och Vittsjö, är det just nu otjänligt vatten. Ta med dig tillräckligt med vätska så du klarar dig till nästa vattenpost - i Osby respektive Ubbalt.

(uppdaterat 18 aug)


Omdragning av Alslingan

Från den 22 augusti är Alslingan inte längre tillgänglig på grund av ändrade markägaravtal. Följ röd markering och anvisningar i fält. Kommunen jobbar för att hitta en snar lösning på ny passage.


Karta över Alslingan efter den 22 augusti

Mer information om ändringarna på Alslingan Länk till annan webbplats.

Massor att upptäcka

I denna gränsbygd har det under årtusenden skapats naturliga förutsättningar för den spännande och unika nordskånska naturen, med alltifrån höga höjder och raviner till vidsträckta hagmarker, trolsk granskog och skir bokskogsgrönska. En blandning av naturupplevelser när de är som bäst helt enkelt.


På Hovdala Vandringscentrum finns det massor att upptäcka utmed vandringslederna. Lär dig mer om traktens historia, natur och kultur genom att ta del av de informationstavlor som finns på ett fyrtiotal platser. Andra populära besöksmål är Hovdala slott, Trädhuset och traktens enda getostmejeri Glada Geten.


Kul med familjen

På slottet kan du låna en upptäckarsäck som hela familjen kan ha glädje av under en dag i naturen. Fyll säcken med kikare, lupp, håv, picknickfilt mm och gå på upptäcktsfärd. Upptäckarsäcken kan lånas helt gratis i butiken från april-september.

Fem vandrare och en hund på vandring genom ljusgrön vårskog.

Vandring på Hovdala Vandringscentrum. Foto: Johan Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun