Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Äta

Maten är en stor del av den skånska traditionen. I Hässleholm finns gott om matställen, restauranger, kaffestugor och caféer som vill serva dig och se till att du får den bästa matupplevelsen. Med traditionella smaker eller med helt nya influenser.


En färdiglagad paj med mycket grönsaker runtomkring tagen på Hotell Statt i Hässleholm

Hotell Statt, Hässleholm. Foto: Annika Branting


I Hässleholm finns platser för annorlunda matupplevelser. Vad sägs om en lunch eller middag i slottsmiljö på Hovdala slott eller en avsmakningsmeny fem meter upp i luften med en fantastisk utsikt över Hovdala naturområde och Finjasjön hos Treehouse Hovdala. I mysiga choklad-, te- och kaffeboden Café Madrix mitt i Hässleholm, kan du testa smarriga bakverk och smörgåsar. Madrix har flera gånger kvalificerat sig i White Guide´s listningar över trevliga fikaställen.

På Glada Geten Gårdsmejeri i Lilla Oberöd, nordväst om Hovdala slott njuter du av den prisbelönta ostkakan som utsetts till Sveriges bästa. Här finns även egentillverkade produkter som ost, marmelader med mera och lättare maträtter samt hembakat med ingredienser från den egna gården. Glada Geten Gårdsmejeri fick utmärkelsen årets skånska destination 2020 när Skånska Gastronomipriset avgjordes.


Ett måste när du besöker Skåne är en skånsk "äggakaga" vilket bl a serveras på Flädergården & Pelargonhuset i Vinslöv.
Handla närodlat och ekologiskt

Passa på och handla närodlat och ekologiskt när du har möjlighet. Grönsaker, mjölk, kött och godsaker som getost, chokladfudge, honung och delikatesser är bara något av allt du hittar i våra butiker på landet. I kartan nedan hittar du några av gårdsbutikerna i området.


Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun