Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

|

Svenska
English
Hovdala Slott

Hovdala slott

Cykel

I skogarna runt Hovdala Naturområde finns bra möjligheter till MTB-cykling. Snapphaneturen, drygt 37 kilometer, anses bland utövarna vara en av de bästa banorna i Sverige när det ordnas tävlingar varje höst. Du kan köra samma sträcka enligt kartor nedan. Observera att turen inte är markerad/skyltad och underhålls inte kontinuerligt.


Det finns också en kortare runda på 7 kilometer i Mölleröd, strax norr om Finjasjön.


Enligt allemansrätten kan du cykla i naturen så länge du inte skadar marken, till exempel på enskilda vägar. Stigar, blöt och känslig mark skadas lätt av sprättande cykeldäck. Undvik därför att cykla med grovmönstrade däck i ömtålig mark, när det är fuktigt och blött och anpassa ditt körsätt efter underlag.Kartor

Kartor över banorna finns tillgängliga på Medborgarkontoret i Stadshuset, Hässleholm och på Hovdala slott. Du kan också ladda ner kartor, se länkar nedan:

Vill du komma i kontakt med en lokal cykelklubb kan du läsa mer på Hässleholms cykelklubbs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Vad gäller för cykling på vandringsleder och i motionsspår?

Vandringslederna i Hässleholms kommun är till för dig som går och springer, tar dig fram i rullstol eller med barnvagn. Kommunen vill vara tydlig med att cykling inte ingår i de avtal som slutits med markägare och du bör därför avstå från cykling på vandringsleder och promenadstråk!


Du kan inte i eventuell konflikt med markägare hävda att du får cykla på kommunens leder med hänvisning till Hässleholms kommun eller Region Skåne.


I kommunens motionsspår gäller cykelförbud!


Ta hand om naturen så att vi alla under lång tid framåt kan fortsätta njuta av den!

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Hovdala slott

281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-26 68 00


Fler kontaktuppgifter

Epost:

Hitta hit

Följ oss

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun